top of page

Jij bent uniek,

als een parel zo mooi.

Wij willen je met liefde

en warmte omhullen. 

Wij willen je verzorgen.

Wij willen je kind laten zijn.

Wij willen je laten ontdekken.

Wij willen je laten spelen.

Wij willen je jezelf laten zijn.

Warme bedding

Peninna biedt een warme bedding waar kinderen (0-12jaar) zich veilig, thuis en geliefd voelen.  Waar alle aandacht die zij nodig hebben aan hen wordt besteed, waarin zij zich harmonieus en gezond kunnen ontwikkelen. We helpen het kind zelf zijn unieke vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen door de wil te stimuleren. Zodat je als opvoeder je kind(eren) met een gerust hart kunt achterlaten.

_

Onderscheidend vermogen

Peninna onderscheidt zich van andere kinderdagverblijven door
 Opvang op een unieke locatie, aan de rand van het bos
 Elke dag buitenspelen en de natuur in al zijn seizoenen ervaren en beleven

 Positieve communicatie en liefdevolle aandacht

 Speelgoed en inrichting van natuurlijke materialen
 Bijzondere aandacht voor fantasievol spelen
Bewust bezig zijn met voeding

 Ecologische verzorgingsproducten
 Hoog kwalitatieve zorg tegen een eerlijk uurtarief

_

Visie & Beleid

Peninna is een kinderdagopvang geïnspireerd door de natuur in de breedste zin van het woord en werken vanuit een kloppend hart

Vanuit de visie zien wij het kind als heel en compleet.

Alles is er al. 

Peninna kijkt en voelt bewust welk deel van de ontwikkeling plaatsvindt en daarin begeleiden wij. 

Wij als team zijn het levende voorbeeld in ontwikkeling waarin onze complete visie centraal staat.

Het samenspel tussen kind en leidster waarbij iedere leidster en ieder kind uniek is in zijn talenten, emotie, kracht, ontwikkeling, verbinding, liefde en ZIJN.

_

Veilige plek voor kind en ouder

Peninna is een klein en fijn kinderdagverblijf waar kinderen en ouders zich meteen thuis zullen voelen. De ruimte straalt rust uit en de sfeer is gezellig en geborgen. Het is een bewuste keuze om kleinschalig te zijn. Om zo een persoonlijke en huiselijke sfeer voor kinderen te creëren, maar ook een plek waar ouders zich gehoord en gesteund voelen als het gaat om de opvoeding en ontwikkeling van hun kind.

_

Natuurlijk leven en spelen

Wij zijn geïnspireerd door de natuur. Wij vinden het dan ook belangrijk om kinderen in een natuurlijke omgeving te laten opgroeien. De inrichting en het speelgoed is bij voorkeur van natuurlijke materialen en nodigt uit tot fantasievol spelen. Bovendien krijgen de kinderen elke dag gezonde, bewuste voeding en worden ze vaak betrokken bij de bereiding van het eten. Zo bakken de pedagogisch medewerkers regelmatig brood met de kinderen, maken wij seizoenssoep en gaan ze iedere dag naar buiten. Wij vinden het belangrijk dat kinderen in een natuurlijke omgeving opgroeien. Want laten we eerlijk zijn, de natuur leert ons wat leven is.

_

Spelen is essentieel voor ontwikkeling

Spelen is van essentieel belang voor de ontwikkeling van het jonge kind. Daarom neemt het spelen ook een belangrijke plek in bij Peninna. Want tijdens het spelen ontwikkelen kinderen zich op allerlei vlakken. Sociaal, emotioneel, motorisch, cognitief én maatschappelijk. Wij stimuleren dit onder andere met het vrije spel, buitenspelen, ochtendspel, tafelspel en een gezamenlijk kringspel. Zodoende kunnen de kinderen zich breed ontwikkelen. Je bent tenslotte maar één keer kind. Spelen = Leren volgens Peninna.

bottom of page