top of page

Veelgestelde vragen

Op deze pagina beantwoorden we de meest gestelde vragen. Staat jouw specifieke vraag er niet bij of is het antwoord nog niet helemaal duidelijk, stuur ons dan een e-mail via info@peninna.nl en we proberen alsnog hier een antwoord op te geven.

 • Op welke dagen zijn jullie geopend?
  Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 07.30 tot 18.00 uur.
 • Hoe en wanneer factureren jullie?
  Je ontvangt van ons elke maand een factuur voor de opvang die je hebt afgenomen. Deze factuur zetten we voor je klaar in het Ouderportaal. Hiervoor heb je een automatische incasso afgegeven. Wij factureren altijd vooraf, dus voorafgaand aan de maand waarin de opvang van jouw kind plaatsvindt. Hiermee sluiten wij aan bij de Kinderopvangtoeslag die vooraf wordt uitbetaald. De datum waarop wij incasseren is telkens rond de 21e van de maand.
 • Hoe vraag ik kinderopvangtoeslag aan?
  Het is belangrijk om tijdig de kinderopvangtoeslag aan te vragen bij de Belastingdienst. Hoe je dit precies doet, kun je via onderstaande link vinden. Aanvragen kinderopvangtoeslag belastingdienst
 • Welke zaken zijn allemaal inbegrepen bij jullie tarief?
  Ons tarief is inclusief luiers, gezonde voeding, warm eten en drank (vanaf dat er geen flesjes meer worden gedronken).
 • Vanaf hoeveel dagen kan ik mijn kind aanmelden?
  Je kunt jouw kind met een minimale afname van een hele dag bij ons brengen.
 • Hoe ziet een dag bij Peninna eruit?
  Ben je benieuwd wat jouw kind op een dag beleeft en hoe onze planning eruitziet? Bekijk dan hier ons dagschema per groep.
 • Mijn kind gaat starten bij Peninna. En nu?
  We begrijpen dat het spannend is wanneer jouw kind gaat starten bij onze opvang. Wij hebben daarom alle belangrijke informatie, weetjes en tips op een rijtje voor jou gezet in onderstaand document.
 • Wat zijn de breng- en ophaalmomenten?
  Je kunt jouw kind tussen 7.30uur en 8.45 uur brengen en weer ophalen tussen 16.00uur en 18.00 uur.
 • Kan ik opvangdagen omruilen?
  Het is voor onze planning niet mogelijk om dagen in de week om te ruilen voor de opvang van jouw kind.
 • Kan ik incidentele opvangdagen aanvragen?
  Je kunt extra opvangdagen aanvragen via de kindplanner, als er op de betreffende dag plek is in de groep.
 • Hoe verloopt communicatie tussen ouder/opvoeder en Peninna?
  De communicatie bij Peninna verloopt via nieuwsbrieven, oudergesprekken en de overdracht tijdens de breng- en haalmomenten. Daarnaast zijn we per e-mail en telefonisch bereikbaar op werkdagen. De facturen kun je maandelijks terugvinden in het Ouderportaal
 • Wat is het ‘dit kan ik al’ boekje?
  Wanneer jou kind start bij Peninna krijgt het een speciaal ‘dit kan ik al’ boekje. In dit mooi vormgegeven boekje houden we alle ontwikkelingen van jouw kind bij. Denk bijvoorbeeld aan de emotionele en sociale ontwikkeling, zelfredzaamheid, taalontwikkeling, motorische ontwikkeling en spelontwikkeling. Ook voegen we leuke anekdotes, mooie tekeningen en foto’s toe. We bespreken deze boekjes telkens tijdens het jaarlijkse oudergesprek. Wanneer jouw kind ons gaat verlaten om naar de basisschool te gaan, krijg jij als ouder of opvoeder het boekje natuurlijk mee naar huis. Zo heb je een mooi naslagwerk voor later.
 • Welke feesten vieren jullie bij Peninna?
  Peninna’s Feesten van het Jaar 2024: Drie Koningen 6 januari Wij vieren het van 1 tot en met 5 januari Lichtfeest van Moeder Aarde 2 februari Wij vieren het van 29 januari tot en met 2 februari Carnaval Wij vieren het van 9 tot en met 13 februari Palm Pasen 24 maart en Pasen 31 maart Wij vieren het van 20 maart tot en met 1 april Pinksteren 19 mei Wij vieren het van 13 tot en met 17 mei Sint Jan 24 juni Wij vieren het van 17 tot en met 24 juni
 • Wat doe ik als mijn kind ziek is of afwezig zal zijn?
  Wanneer je kind ziek is of een dag niet aanwezig zal zijn om andere redenen kun je dit aangeven in de Planning via het Ouderportaal
 • Kan ik mijn maxi-cosi achterlaten?
  Wegens brandveiligheid kun je de Maxi-Cosi of andere soorten autostoeltjes niet bij ons achterlaten. Gelieve deze mee terug te nemen naar de auto.
 • Welke traktatie geef ik mee wanneer mijn kind jarig is?
  De verjaardag van jouw kind is natuurlijk een mijlpaal die wij met aandacht en liefde vieren. Wanneer jouw kind jaris is, wordt de groep versierd en de tafel feestelijk aangekleed. Tijdens het fruitmoment in de ochtend vieren we dan feest. Jouw kind mag de kroon op, blaast kaarsjes uit en we zingen samen uit volle borst verjaardagsliedjes. Je mag ervoor kiezen om een traktatie mee te geven in de ochtend. Dit mag, maar hoeft zeker niet. Wanneer je kiest voor een traktatie, zorg er dan voor dat dit groente of fruit betreft. Wij vinden gezonde voeding namelijk belangrijk. Hier hoort dan ook een gezonde traktatie bij.
bottom of page