Ons team

Uw kind wordt bij ons in een vaste groep geplaatst met vaste pedagogische medewerkers. Dit zorgt ervoor dat de kinderen vertrouwd raken met ons team aan pedagogische medewerkers. Vooral bij jonge kinderen is het van belang dat ze steeds dezelfde gezichten zien om zich veilig te voelen en vertrouwd te raken met de omgeving. Wie wij zijn? Dat leest u hieronder...

Kim Bindels.jpg

Kim Bindels

Eigenaresse

Ik ben Kim Bindels, geboren in 1979 en moeder van 2 kinderen. Ik heb 10 jaar gewerkt als leerkracht waarvan 6 jaar op een zmlk school en de overige jaren in het vrije school onderwijs. Door mijn werkervaring is mijn interesse in de antroposofie ontstaan en het anders leren leren. Vooral vanuit heel veel verschillende kanten en invalshoeken kijken, luisteren, voelen, ervaren, beleven en zien wat heeft ieder uniek kind nodig.

Mijn passie is het werken met kinderen en volwassenen vanuit hoofd, hart en ziel.

Het starten van een eigen kinderdagopvang was altijd een droom en kwam al wat jaren op mijn pad. Na de ervaring die ik met mijn werk en persoonlijke ontwikkeling tot nu toe heb opgedaan, was ik er klaar voor om de stap naar een eigen kinderdagverblijf te maken. Het werken vanuit een eigen visie, waar het hart, het kind en de natuur centraal staan. Waar kleinschaligheid belangrijk is en blijft is een droom die is uitgekomen.

pijl 01-links.png

Jeannie Vankan

Pedagogisch coach&beleidsmedewerkster

Samen met mijn partner en onze twee kinderen, dochter van 13 en zoon van 12, woon ik in Heerlen. Na mijn studie SPW te hebben afgerond, in 2001, ben ik als pedagogisch medewerkster begonnen bij een antroposofisch kinderdagverblijf te Maastricht. Dit heb ik met veel plezier en vele jaren gedaan. Natuur, de seizoenen, ritme, regelmaat, rust, terughouding van mezelf om een ander individu te zien en te laten zijn, zijn onderwerpen die bij mij passen. Daar hoort ook ontspanning en humor bij.

 

Sinds april 2019 is Peninna op mijn pad gekomen en ben ik er werkzaam vanaf juni 2019. Peninna is een mooie warme plek. Hier kunnen kinderen zowel individueel als in groepsverband op een harmonieuze manier hun eigen ontwikkeling doorleven. Ik vind het verwarmend dat ik op deze plek een steentje bij mag dragen bij dat proces.

Jeannie Vankan.jpg

Peninna Rolduc

Deborah Vleugels

Locatie manager

Mijn naam is Deborah Vleugels, ik ben 31 jaar oud en woon samen met mijn partner in Simpelveld. Samen zijn wij de trotse ouders van onze dochter Sterre.

Ik heb ruim 11 jaar met veel liefde en plezier in een particulier kinderdagverblijf gewerkt. Hier heb ik veel geleerd en zeker met liefde voor alle kindjes mogen zorgen. Dit is ook iets waar ik heel erg van geniet! 

 

De aandacht, liefde en zorg voor ieder kind apart. De kinderen in een huiselijke omgeving opvangen, waar ze warmte en geborgenheid voelen. Een plek waar de ouders hun kinderen met een gerust gevoel kunnen achterlaten.

Samantha Nolten

Groepsleidster babygroep

Mijn naam is Samantha Nolten, ik ben 28 jaar oud. Ik woon samen met mijn partner Selwyn en drie dochters in Landgraaf. 

Kinderen zijn voor mij altijd al een grote passie geweest, vandaar dat ik ervoor gekozen heb om de opleiding SPW onderwijsassistent te volgen, die ik in 2010 succesvol heb afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik vooral stage gelopen binnen het onderwijs, wat ik met heel veel plezier heb gedaan. Na het afronden van deze opleiding ben ik begonnen met de opleiding Social Work die ik in 2014 succesvol heb afgerond. Hier heb ik met verschillende doelgroepen kennis mogen maken en heb ik veel ervaring kunnen opdoen. Ik vind het erg leuk om met kinderen bezig te zijn, ze te ondersteunen en begeleiden in hun ontwikkeling binnen een huiselijke omgeving waar ze zich veilig en geborgen voelen.

Wendy Reinders

Groepsleidster  babygroep

Ik ben Wendy Reinders en woon samen met mijn man en twee zonen Jayden (7) en Skylar (5) met veel plezier in Brunssum.

Na de ervaring die ik heb opgedaan in de gehandicaptenzorg ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging om mij persoonlijk verder te kunnen ontwikkelen.

Hierbij kwam kinderopvang Peninna op mijn pad. De visie, omgeving en inrichting spraken mij heel erg aan.

Ik verheug me er dan enorm op om het team te gaan versterken en kennis te mogen maken met alle ouders en kinderen!!!

1

Deborah Vleugels.jpg
samantha nolten.jpg

Renée Jansen

Groepsleidster dreumes-/babygroep

Ik ben 24 jaar en woon in Sittard.
In 2013 heb ik mijn diploma Medewerker Maatschappelijke zorg Diverse doelgroepen niveau 4 op Leeuwenborgh gehaald.

Ik ervaar veel voldoening in het verzorgen en opvoeden van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Kinderdagverblijf ‘t Kuukske waar ik voorheen werkte is een kinderopvang waarbij de kinderen elke dag lekker buiten kunnen spelen en rennen en kunnen genieten van de natuur en dieren. Door mijn ervaring bij ’t Kuukske sprak de visie van Peninna mij meteen aan.
Een veilige plek voor kind én ouders, natuurlijk leven en spelen en dat spelen essentieel is voor de ontwikkeling van het kind, is een visie waarin ik mij helemaal kan vinden. Ik vind dat ieder kind uniek is en zijn eigen karakter en kwaliteiten heeft en alle kansen moet krijgen die een kind verdient.
Kinderen weten bij mij al snel wie ze voor zich hebben staan. Ik ben altijd open naar kinderen toe en benader ze op een positieve manier zodat ze zich veilig en geborgen voelen.
Ik ben heel enthousiast om bij Peninna aan de slag te gaan en verheug mij op de leuke tijd die ik samen met collega’s en ouders, maar vooral met de kinderen mag doorbrengen

Fanny Bruijkers

Groepsleidster dreumesgroep

Ik woon in Brunssum, samen met mijn partner en 2 kinderen.

 

Ik heb 17 jaar bij Kinderopvang Humankind gewerkt en dit heb ik altijd met hart en ziel gedaan.

 

Maar toen kwam Peninna op mijn pad en ging mijn hartje nog sneller kloppen. De visie waarin een kind Echt kind mag zijn, vind ik Fantastisch! Zo'n mooie, zeldzame plek, waar iedereen op zijn eigen tempo mag groeien en bloeien.

 

Ik kijk er dan ook naar uit om mooie avonturen met jullie te beleven en laten we daarbij ook vooral veel lachen en plezier maken.

 Liefs,   Fanny

Joëlle Hinzen

Groepsleidster baby-/dreumesgroep

Ik ben 22 jaar oud en woon in Kerkrade. In 2019 ben ik afgestudeerd als sociaal pedagogisch medewerker. Ik ben begonnen op een BSO en heb zo de meeste uren ingevuld. Hier heb ik veel geleerd! Na deze ervaring merk ik dat ik nu graag aan de slag wil gaan met kinderen van 0 – 4 jaar oud. De visie van Peninna sprak mij vrijwel meteen aan.

Ik vind het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn en dat ieder zich op een eigen manier ontwikkelt. Ik hou erg van muziek en merk dat je veel kennis kan overbrengen als je samen liedjes zingt. Ik verheug me op deze nieuwe uitdaging en om alle ouders en kinderen te gaan ontmoeten.

Peninna College Rolduc

Yvonne Pluger

Locatie manager

Mijn naam is Yvonne Pluger, ik ben 35 jaar oud en woon samen met mijn man Maurice en twee prachtige dochters (Liene 3 jaar en Jette 5 maanden) in Kerkrade. Toen Liene 4 maanden oud was, is ze naar de gastouderopvang van Kim gegaan. Zo kwamen Kim en ik op elkaars pad. Toen Kim de keuze maakte om Peninna kinderdagopvang te beginnen, kwam al snel een eventuele samenwerking ter sprake. Na ruim 14 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt als leerkracht en gedragsspecialist,  heb ik de keuze gemaakt om bij Peninna te gaan werken. Waarom? Omdat Peninna een prachtige, warme, uitdagende, rustgevende plek is, midden in de natuur, waar alle kinderen met liefde en individuele aandacht worden opgevangen. Een plek waar kinderen ècht gezien worden. Het lijkt me heerlijk om mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de kinderen die ik de komende tijd ga ontmoeten.

Yvonne.jpg

Jessica Pasveer

Groepsleidster jongste peutergroep

Mijn naam is Jessica Pasveer, ik ben 23 jaar en woon samen met mijn partner in Landgraaf. Nadat ik in 2015 mijn diploma MMZ 4 behaald had, ben ik aan de slag gegaan binnen de zorg voor jongeren en jeugd. Inmiddels zijn we 3 jaar verder ( veel ervaring rijker) en wil ik graag aan de slag gaan met kinderen van 0 tot 4 jaar. 
De visie van Peninna sprak mij direct enorm aan.


Mijn grootste passie is het maken van muziek, dit wil ik dan ook graag gaan 

gebruiken binnen Peninna. Zingen brengt groot en klein samen! 

José van den Camp

Groepsleidster peutergroep

Ik ben José van den Camp en woon samen met mijn man Louk in Eygelshoven. Wij hebben 2 zonen, een schoondochter en 2 kleinzonen, de tweeling Job en Daan.

Ik heb de opleiding tot kleuterleidster en leerkracht in het basisonderwijs gevolgd.

Ik heb ruim 36 jaar in het basisonderwijs gewerkt, waarvan 34 jaar als kleuterjuf in groep 1 en 2. Mijn hobby’s zijn wandelen, fietsen, zwemmen, kamperen, lekker eten en bakken. 

 

Toen ik de eerste keer bij Peninna kwam viel mij meteen de warmte en rust op die er in de groepen is. Wat een prachtige omgeving waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Heerlijk buitenspelen met het bos als buur.

Ik vind het erg fijn dat ik hier met jonge kinderen mag werken en een bijdrage kan leveren aan een goede basis voor hun ontwikkeling.

Renée Sledsens

Groepsleidster jongste peutergroep

Mijn naam is Renée Sledsens, ik ben geboren in 1990 en woon samen met mijn vriend Glenn en onze twee zoontjes Morris (2017) en Rover (2019) in Gronsveld net buiten Maastricht. 

 

Na mijn SPW Opleiding in Maastricht ben ik gaan werken in een klein particulier kinderdagverblijf dit heb ik 5 jaar lang met veel liefde gedaan, helaas moest het kinderdagverblijf noodgedwongen sluiten.

Echter miste ik de energie, liefde en enthousiasme van de kinderen, het contact met de ouders, de waardering en passie voor het vak. 

 

Mijn eerste kennismaking met Pennina ging heel natuurlijk, de rust, de regelmaat, de visie, de natuur en locatie sprak mij meteen aan en ik had direct het gevoel… hier wil ik graag werken.

Ik verheug me enorm om alle ouders en lieve kindjes te gaan ontmoeten. 

samantha pakbeers.jpg
Jose.jpeg

Laura Levink

Groepsleidster peutergroep

Ik ben 34 jaar en woon samen met mijn vriend in Gulpen.
Ik ben in 2009 afgestudeerd op de Pabo als leerkracht basisonderwijs maar heb al snel ontdekt dat ik niet vóór de kinderen wil staan, maar samen mét ze wil werken aan hun eigen ontwikkeling en groei. Ik heb de overstap gemaakt naar de kinderopvang en de afgelopen 2,5 jaar heb ik met veel plezier in een antroposofische kinderopvang in Maastricht gewerkt. Nu verheug ik me er op om bij Peninna aan de slag te gaan, waar de natuur centraal staat en het kind als individu.
Ik wil de kinderen een warm en fijn gevoel geven binnen de mooie ruimtes van Peninna en ondersteun ze graag in hun eigen ritme bij hun ontwikkeling.

Sharony Groote

Groepsleidster BSO en peutergroep

Mijn naam is Sharony Groote. Ik ben 26 jaar oud en woon in Heerlen. In 2015 heb ik mijn diploma Pedagogisch Medewerker Gespecialiseerd niveau 4 op Leeuwenborgh gehaald. 

 

Na twee jaar stage te hebben gelopen bij Michelles kinderopvang, heb ik daarna twee jaar met heel veel plezier op de BSO en dreumes groep gewerkt. Hierna ben ik een andere weg ingedoken en ben ik begeleider geweest van jongeren bij Driestroom, waar ik veel ervaring heb kunnen opdoen. In 2018 ben ik begonnen bij Best 4 Kids en heb ik gewerkt op de BSO en de dreumes groep. Hier heb ik veel geleerd over de visie ‘Reggio Emillia’.

 

Toen ik voor het eerst langs kwam bij Peninna was ik meteen verliefd op het interieur, de unieke locatie en de positieve communicatie. De visie sprak mij meteen aan. En heb heel veel zin om aan de slag te gaan bij Peninna! 

Sharony Groote.jpg