Vlierbloesem siroop

Zelf limonadesiroop maken van vlierbloesem (Pinksterblom)


Het is bijna Pinksteren.

Volgens de traditie maken wij met het Pinksterfeest zelf vlierbloesemsiroop


Wat heb je nodig?

o Vlierbloesem (een grote kom vol)

o 2 citroenen

o 500 gram suiker

o Schone flesjes met dop

o Zeef



Hoe maak je vlierbloesem siroop?



Dag 1:



1. Ga samen op zoek naar een Vlierbloesemstruik

2. Pluk de bloesem en doe deze in een grote kom.

3. Leg de bloesembloemen op een grote doek en laat de bloemen een nachtje liggen. Zo kunnen de beestjes die erin wonen, opzoek gaan naar een nieuw plekje






Dag 2:

4. Knip de grote stelen af.

5. Doe de bloesem in een grote pan en vul deze met water totdat ze onder water liggen.

6. Zet de pan 24 uur weg.



Dag 3:


7. Giet het water over in een andere pan door een fijne zeef.

8. Meet 2 liter vlierbloesemwater af en doe er het sap van 2 citroenen en de suiker bij.

9. Laat het daarna even koken.

10. Giet de hete siroop voorzichtig in de schone flesjes.

11. Draai de dop goed dicht en zet de flesjes weg

om af te koelen.

12. Als de flesjes zijn afgekoeld zetten we ze in de koelkast.






Nu is de vlierbloesemsiroop klaar en kunnen we het drinken.

De siroop doe je in een glaasje en verdun je een beetje met water.






Smakelijk drinken