top of page

Rozenkoeken

Bijgewerkt op: 16 mei 2021

Deze lekkere koeken kunnen we aan tafel met de kinderen bakken en ieder kindje laten proeven.


Wat heb je nodig:

250 g bloem

1 3/4 dl melk, handwarm

1/2 eetlepel gist

50 gr plantaardige boter en ietsje extra voor het invetten van de springvorm

1/2 theelepel zout

75 g lichte basterdsuiker

3 theelepels kaneel

een springvorm van 18-20 cm doorsnee


Verwarm eerst de oven voor op 150 graden. Smeer de springvorm in met wat boter en bestuif de binnenkant met bloem. Smelt de boter in een pannetje. Maak dan het deeg met de bakmix, de melk, de gesmolten boter en het zout.


Verdeel het deeg in zeven porties en leg die op een met meel bestoven schaal. Dek ze losjes af met een theedoek, zodat ze niet uitdrogen.


Rol de roosjes


Meng dan de kaneel door de suiker. Strooi het mengsel in een brede strook uit op je aanrecht. Neem nu één portie deeg en maak een rolletje . Rol het uit op het suikermengsel. Maak het rolletje steeds dunner. Het moet een slangetje worden van 30 cm lang. Druk het slangetje plat. Rol het slangetje nu op als een spiraal, doe dit heel losjes. Herhaal deze werkwijze met alle andere deegporties.


Bak de koek


Leg nu de eerste roos in het midden van de springvorm, en leg de andere eromheen. Bak de rozenkoek 20 minuten op 150 graden. Doe de afgekoelde rozenkoek op een mooie schaal en breek voor ieder kindje en roosje af.


Laat het lekker smaken.....

bottom of page