top of page

Drakenbrood recept

Bij het feest van Michael hoort een drakenbrood. Heel leuk om te maken en nog leuker om op te

eten ;)





Ingrediënten:

500 gram bloem

325 gram lauwwarme melk of melkvervanger

30 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

10 gram suiker

10 gram zout

7 gram gist (een zakje)

Olijfolie

Eventueel: zaden, pitten, rozijnen om de broodjes te versieren






Samen aan de slag

Doe alle ingrediënten in een keer in de kom en kneed het tot een goed beslag.

Het makkelijkst is om dit met een mixer te doen, ongeveer 10 minuten. Met de hand kan natuurlijk ook, kneed dan minimaal 15 minuten.

Laat het deeg minimaal 1 uur laten rijzen in de kom die je invet met een beetje olijfolie. Dek de kom af met een vochtige theedoek en zet de kom op een warme plek.










Wanneer het deeg gerezen is kun je er een draakfiguur van maken.

Dan ga je de draak versieren en details geven met de rozijnen. Wanneer het draakfiguur klaar is smeer je die nog even in met wat melk/water zodat hij niet gaat scheuren tijdens het bakken.

Zet het drakenbrood in de oven 180 graden, 20 minuten.






Controleer dan of je brood vanbinnen gaar is. Dit doe je door met een sate prikker in het dikste

gedeelte van het brood te prikken. Komt de prikker helemaal schoon uit het brood? Dan is het gaar. Blijft er nog iets aan je prikker plakken? Laat het brood dan nog een paar minuutjes in de oven.



Heel veel plezier en smakelijk eten.


Lieve groet,

Peninna




Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page