top of page

Bewust bezig zijn met voeding

Peninna vindt het belangrijk om bewust bezig te zijn met voeding. Het is volgens ons van wezenlijk belang wat wij en de kinderen qua voeding binnen krijgen. Wij leveren daar graag een bijdrage aan. Bij Peninna worden de kinderen betrokken bij de bereiding van het eten. Zo koken wij regelmatig verse soepen van biologische groenten.


Sinds januari 2021 zijn we ook bezig met verschillende soorten vegetarische warme maaltijden. We willen de kinderen kennis laten maken met verschillende soorten smaken laten, laten zien, ervaren en beleven hoe je eten bereidt van verse ingrediënten tot iets lekkers.


Variatie in groenten is heel belangrijk om kinderen te laten wennen aan nieuwe smaken. Eten is ook een gezellig samen zijn!


Wij als Peninna team eten samen met de kinderen tijdens de eetmomenten. Dit stimuleert de kinderen, zien eten doet eten. Kinderen die op jonge leeftijd het goede voorbeeld zien, eten zelf op latere leeftijd vaak ook gezonder. Jong geleerd is oud gedaan.


Wij werken samen met Pombella en wij koken zelf 1/2 keer per week. Zo voorzien wij de kinderen elke dag van een gevarieerde maaltijd boordevol vitamines, vezels en goede voedingstoffen.


Smakelijk eten!

Yorumlar


bottom of page